Bestelformulier

Civos.nl

C.I.V. Den Oever helpt u graag met

Fibramar

Bent u op zoek naar een nieuwe boot? Dan kunnen wij u helpen.

“Fibramar, waar vakmanschap en innovatie elkaar ontmoeten op het water. Met decennia aan ervaring bouwen we handmatig boten die niet alleen klassieke elegantie uitstralen, maar ook topprestaties leveren. Van aanpassingen op maat tot het gebruik van hoogwaardige materialen, Fibramar staat synoniem voor betrouwbaarheid en kwaliteit op elk avontuur. Verover de golven met een Fibramar-boot – waar passie voor botenbouw en compromisloze excellentie samenkomen.”

Wie is Fibramar

“Fibramar, opgericht in 1978 in Peniche, Portugal, heeft een rijke geschiedenis in de botenbouwindustrie. Snel uitgegroeid tot een belangrijke speler, legde het bedrijf zich toe op de productie van boten voor vrije tijd en sportvissen. In 1990 verhuisde Fibramar naar de Industriële Zone van Vale do Grou, waar het zijn capaciteit vergrootte tot 2500 vierkante meter. Deze verandering markeerde een nieuw tijdperk, waarin Fibramar als geregistreerd handelsmerk werd erkend en zijn modellen CE-gecertificeerd werden. 

Met 23 verschillende bootmodellen, variërend van 2,30 tot 7,80 meter, en uitsluitend gebruikmakend van lokaal geschoold personeel, biedt Fibramar niet alleen diversiteit maar ook vakmanschap. Het productieproces, ondanks de trend naar automatisering elders, wordt bij Fibramar nog steeds met de hand uitgevoerd, van het rollen tot aan de verfijnde afwerking. Deze handmatige aanpak stelt ons in staat om vanaf het begin aanpassingen te maken die voldoen aan de individuele behoeften van elke klant. 

Fibramar’s reputatie voor robuustheid en betrouwbaarheid is het resultaat van decennia ervaring van het technische team, dat voortdurend streeft naar verbetering en innovatie. Het bedrijf heeft met succes de internationale markten betreden, met dealers in Spanje, Frankrijk, Engeland, Zwitserland en Nederland. 

De klassieke en elegante lijnen van Fibramar’s boten worden gecombineerd met uitstekende prestaties, stabiliteit en veiligheid, waardoor ze ideale metgezellen zijn voor recreatie, vissen en diverse wateractiviteiten.”

Voordelen Fibramar

Bouw van Fibramar-boten

De Fibramar-boten worden vervaardigd met behulp van een combinatie van hoogwaardige materialen: glasvezelversterkt plastic (GFRP) en roestvrij staal (RVS). Dit unieke samenspel van materialen staat centraal in het creëren van boten die zowel duurzaam als esthetisch zijn. 

Productiefasen

  • Rolling en Vormgeving: Het fundament van elke Fibramar-boot is gebaseerd op glasvezelversterkt plastic (GFRP), een lichtgewicht en toch krachtig materiaal. Het GFRP-materiaal wordt zorgvuldig gerold en gevormd om de romp van de boot te creëren. Handmatig vakmanschap komt hierbij goed van pas om ervoor te zorgen dat elk stuk de juiste vorm en stevigheid heeft. 
  • Minimalisering van Naden: Elke boot wordt als één naadloos stuk gegoten, waardoor naden tot een minimum worden beperkt. Deze constructiemethode biedt niet alleen een duurzame en sterke boot, maar ook een gestroomlijnd design zonder concessies aan kwaliteit. De naadloze GFRP-structuur draagt bij aan de algehele esthetiek en prestaties van de Fibramar-boten. 
  • Afwerking: Na het vormen wordt extra aandacht besteed aan de afwerking van de boot. Elk detail, van de contouren tot de functionele onderdelen, wordt met precisie afgewerkt om aan de hoogste normen te voldoen. 
  • Aanpasbaarheid: Het unieke aan Fibramar is de mate van aanpasbaarheid. Tijdens elke fase van de bouw kunnen aanpassingen worden gemaakt om te voldoen aan de specifieke eisen van individuele klanten. Dit maatwerk stelt klanten in staat om een boot te bezitten die perfect past bij hun behoeften en voorkeuren.

Materialen die worden gebruik

Gebruik van GFRP (Glasvezelversterkt Plastic): GFRP vormt het fundament van Fibramar-boten en biedt buitengewone duurzaamheid, sterkte en flexibiliteit. De rompconstructie met GFRP zorgt voor een lichtgewicht en toch robuuste boot die bestand is tegen verschillende maritieme omstandigheden. De impactbestendige eigenschappen maken deze boten geschikt voor avontuurlijke vaartochten, terwijl de flexibiliteit van GFRP aanpasbaarheid aan verschillende ontwerpen mogelijk maakt. Het minimaliseren van naden draagt bij aan een gestroomlijnd design en versterkt de algehele prestaties van de boten.

Gebruik van RVS (Roestvrij Staal): Hoogwaardig roestvrij staal (RVS) wordt ingezet in verschillende onderdelen van Fibramar-boten. RVS biedt weerstand tegen corrosie en langdurige duurzaamheid, zelfs in zoute omgevingen. Het glanzende RVS beschermt tegen de elementen en behoudt zijn kracht, waardoor de boten langdurig blijven stralen. Deze metalen onderdelen dragen bij aan de algemene robuustheid en betrouwbaarheid van de boten.
 

De Modellen van Fribarmar

Ontdek de wereld van Fibramar-boten, waar vakmanschap en diversiteit samenkomen. Ons assortiment omvat een breed scala aan bootmodellen, variërend van 2,30 tot 7,80 meter, ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen. 

Elk model is doordrenkt met zorgvuldig geselecteerde materialen die voldoen aan strenge kwaliteitsnormen, waardoor duurzaamheid en betrouwbaarheid worden gegarandeerd. Bovendien bieden we de mogelijkheid tot maatwerk, zodat elke boot kan worden aangepast aan de individuele behoeften van onze gewaardeerde klanten. 

Stap aan boord en ontdek de perfecte metgezel voor jouw maritieme avonturen met Fibramar.

Consoles

Ervaar ultieme controle en comfort op het water met Fibramar’s console-varianten. Of je nu zittend wilt sturen, de voorkeur geeft aan staande consoles met opbergruimte, of een combinatie van beide zoekt, Fibramar heeft de perfecte console voor jouw avontuur. Ontdek de diversiteit en kies een console die aansluit bij jouw unieke behoeften.

Vraag een vrijblijvende offerte aan